12. jaanuar 2010

Ica

Ei uskunud, et nii kiiresti netti jouan, aga naed, siin ma olen jalle. Anouk armastab ka internetti:)
Igatahes... Eile oli uks lahedamaid paevi minu elus siiani! Olime bussis, soitsime Icasse ja enda teada pidi soit 2 tundi olema... soitsime siis ja olime juba 2,5 tundi soitnud ja motlesime, kus see Ica ometi on. Avasime siis oma reisijuhid ja need ytlesid, et 5 tundi bussisoitu Limast hoopis. No selge. Seadsime end mugavamalt istuma ja lasima silma looja...
Joudsimegi Icasse. See on siis "oigem" Peruu, mis siin naha on. Vaesus! Meeletu vaesus. Inimesed elavad pohimotteliselt olgedest tehtud onnides tuhjal liivavaljal... Ica ise polegi koige hullem, aga tana natuke "korvalistele" tanavatele jalutades soovitas uks hea kohalik naine meil siiski otsa umber poorata, sest vastasel juhul langeb minu kott varaste saagiks. Poorasime otsa umber.
Ica on vaiksem koht ja me oleme 2 suurt, valget naist siin. Oh seda tahelepanu. Enamus taksosid siin on kolmerattalised mootorratta moodi asjad, millel katus ule. Soitsime tana uhe sellisega, rohkem kogemuse parast... Kaisime kohalikul turul, ostsime avokaadosid ja tomateid jms kraami.
Hommikul kaisime Piscolt mingil saarel, kus elasid hulged ja pingviinid. Linnud ja loomad olid toredad iseenesest, aga reis sinna oli lihtsalt nome. Mingi paat tuubiti rahvast tais, koik klopsisid pilte... selline toeline turistikas oli... Aga noh, mis seal ikka. EILE, EILE oli super!!!
Raagin siis eilsest. Joudsime Icasse, votsime takso ja laksime Huacatsinisse (ma ei tea, kuidas neid kohanimesid siin kirjutatakse). Saime hosteli ja sealt pakuti kohe meile tuuri, et liivalauda ja buggydega soitma minna. Votsime tuuri. See oli niiiiiii vagev! Meil oli koige segasem juht. Panime turvavood peale ja soitsime duunide vahel ringi. Ules alla, ules alla. Neid vorreldakse ameerika magedega. Uks hetk olime ohus mingi 3 sekundit, enne kui maandusime. See on midagi kirjeldamatult agedat!
Liivalaud oli ka seff! Liivalauda nagu lumelauda soita polnudki nii age, aga kui olime korrgel duuni otsas ja seal siis lauale kohuli viskasime ja alla soitsime- see oli vagavaga age!!!
Kahjuks ei oska ma seda emotsiooni sonadesse panna, mis eilsest sain!
Ma siinkohal lopetan siis nuud. Homme soidame 8 tundi sisemaale, kus pidavat inkade kultuuri koige paremini naha olema.


Hey Guys!
I didnt belive that i get on the internet so fast again! But here im. Im in Ica now. It is 5 hours of bus drive from Lima. At first we thought that it is 2 hours and we had been in the bus for 2,5 hours and were wondering where is Ica. Then we checked our travel guides and it said it is 5 hours instead of 2 hours. So we sat more comfortable and slept a bit. Then we got into Ica. It is more like real Peru! Poor! Very poor... well the suburbs are showing that at least.... People are living in houses made of sort of straws- it is strange to see.
We are two big white women here with Anouk. SO SO much attention. We were walking on the streets when we got out from the main streets just a little bit when there was a nice lady who told us to turn around otherwise i will loose my bag... We went to a local market and bought some avocadost and pineapple and stuff like that.
Today we went to see penguins and seals on a island and then we sunbathed and now we came to Ica (we are little bit outside of Ica, in a little village) and bought bus tickets to go to 8 hours inland. There is a town where you can feel and see the culture of Incas.
Yesterday were great!!! Awesome! We went to sandboarding and buggy driving. We had the most mad driver! He made this experience unforgetable... We jump in the air with the car for 3 seconds and did lots of ups and downs with that car...... It was so cool. And sandboarding on the belly was cool too! I cant put this emotion into words...


Ciao Amigos!

1 kommentaar:

nana ütles ...

hullult äge:)