22. jaanuar 2010

Lust ja lillepidu

Et koik ei arvaks, et mul koik ainult hasti on siis kirjutan nuud uhe negatiivsema postituse.
Igatahes. Olin Nazcas nagu ma eelmises postis kirjutasin. Sain seal terveks aga bussistreik, mis algas Nazcasse joudes ei saanud labi. See Nazca hakkas mulle juba paris narvidele kaima, vaike koht, turistiloks, hinnad ligi 2 korda kallimad kui mones muus kohas... Ja hostelis oli peale minu veel 2 backpackerit. Paar. Igav oli seega. Kaisin uhel tuuril, Nazca jooni( lahemalt) ja Nazcasse ehitatud veevarki vaatamas. Seal kohtasin uhte Kanada naist Janat, kellega siis koos ringi kondisime ja soomas kaisime- molemad olime tudinenud Nazcast ja ootasime bussistreigi loppu. 20. jaanuari hommikul saime kokku, et uurida, kas bussid on liikvele asunud ja hommikusooki suua. Saime kokku. Busse ei liigelnud endiselt, aga sellest olid kasu hakanud loikama kohalikud, kes pakkusid paris krobeda hinna eest alternatiivset transporti Cuscosse ja Arequipasse. Igatahes sai selgeks, et Nazcast me lahkume juba sel paeval. Miskit moodi. Kondisime ringi ja kysitlesime koiki valgeid, kes vastu tulid, kas nad teavad, kuidas keegi ara laheb Nazcast. Nii me kohtasime 3 poissi, kes utlesid, et nende hostelist laheb terve buss, uks pilet umbes 60 SOLi. Tanaval uks mees pakkus enne, et temaga saab minna Cuscosse, pilet 250 SOLi ja ei mingit vahendustasu, et aus vark. Onneks me ei uskunud seda esimest meest. Laksime poiste hostelisse ja sealt viis juba jargmine mees meid mingisse kahtlasesse bussijaama, kus selgus, et see 60 SOLi buss oli tais. Aga korval oli veel uks agentuur, kes pakkus 100 SOLi eest bussisoitu Cuscosse. Votsime selle. Lahkusime kell 20. Uritasin end vaimselt valmis panna jarjekordseks bussisoiduks ule magede. 14 tundi. Juba teadsin, et ma ei kannata seda soitu, aga midagi polnud teha.
Buss tuli umbes tunnise hilinemisega ja meie kohad olid viimases reas bussis, WC korval. Koik, kes on kunagi siin bussiga soitnud, utlevad, et istu kuhu tahad, aga WC korvale ja esimesse ritta ara istu. (Esimene rida on ohtlik avarii korral- mida siin juhtub ikka ja jalle ja wc korval on lithsalt jube hais). No polnud valida.
Jah, ei olnud just meeldivaim kogemus. Suda oli paha, wc haises ja inimesed oksendasid bussis. 14 tundi. Me soitsime vahemalt 3 korda maest ules ja siis jalle alla. Ules ja jalle alla. Soit oli pidevalt sik-sakis, uskumatu, et bussiga uldse nii korgele soita saab. Ja ega buss siis aeglaselt ei soitnud, hoolimata pea tunniajasest hilinemisest Nazcasse, joudsime Cuscosse oigeaegselt. See tund aega soideti lihtsalt tasa.
Olen Cuscos nuud, umbes 3300 meetri korgusel, oosel oli raske magama jaada, ahmisin ohku nagu astmahaige ja tana linnas ringi jalutades kaob ka ohk ara, aga muud pole hullu, kartsin hullemat.
Hostelis kohtasin Sami ja Scottyt, kellega Limas esimesed 4 paeva ringi tatsasin.
Homme lahen loodetavasti Sacred Valleysse ja vb juba puhapaeval Machu Picchu. Eks nais:)
Lahen nuud hostelisse tagasi ja proovin, kuidas koka tee maitseb- see pidi korguse talumisele kaasa aitama.

This post will be a bit depressed so that you can see that it is not just fun for 24/7. Anyway. I was in Nazca, i healed from whatever i had and i wanted to move again. I didnt like Nazca too much, it was a tourist trap and everything was 2 times more expensive than usually. I was alone. In my hostel were only 2 other backpackers. A couple. Boring. I went to a tour to see Nazca lines closer and the water system made by Nazca people long time ago. On that tour i met Jana from Canada. She was enough of Nazca too. So we made a plan to meet on 20 th of January for a breakfast and to check out if the buses were moving or not. So we met. Buses didnt move. But the local people started to make money on that. They offered bus trips to Cusco and Arequipa. Prices were not the best but at least there was a way to get away! So we started to talk to white people on the street and asked how should we go out from Nazca. There were 3 guys who sent us to their hostel were was a bus going to Cusco for 60 SOLs. Before we met a guy on the street who offered us a ticket to Cusco for 250 SOLs and promised that it is a fair price and no commissions and stuff... So we went to that hostel were was another man who took us to a dodgy bus stop. That 60 SOLs bus was full but there was another agency who offered a ride to Cusco for 100 SOLs. So we took that. Bus was meant to leave at 8 pm.
Bus was late for almost an hour. Our seats were on the last row next to the toilet (everybody, who has been driving a bus here would recommend do not sit in the first row or next to the toilet, because it is dangerous in the first row- in case of accident, and accidents happens here and the toliet option is just stinky).
So there we were. 14 hours. People were sick, throwing up, toilet was smelling bad. Bus was driving up to the mountains and then down again for at least 3 times. And it was driving fast... It was no good... Well I just had to do it.
The bus was on time in Cusco- one hour dalay in Nazca didnt matter...
Now Im here in Cusco. It is about 3300 m from the sea level. It is a bit hard to breath but not too bad. In the hostel i met Scotty and Sam, two guys who i spent my first days in Lima with!
Tomorrow i hope to go to Sacred Valley and the day after to Machu picchu! Will see :)
I go back to the hostel now and have a cup of coca tea- it is supposed to make you feel better with the high altitudes!

1 kommentaar:

mamps ütles ...

seda nad kirjutavad jah, et isegi kohalikud pidid coca lehti närima, et ennast paremini tunda. Ole siis tubli